ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Донецька область готова до впровадження госпітальних округів, - чиновник

Нормативна база з госпітальних округів запізнюється.

Донецька область готова до впровадження госпітальних округів, - чиновник
Фото: segodnya.ua

Про це заступник голови-начальник Головного управління охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва заявила сьогодні під час свого виступу на Всеукраинській науково-практичній конференції Асоціації головних лікарів України в Чернівцях.

"Сьогодні визначено створення госпітальних округів, але нормативна база (з госпітальних округів - прим. Ред.) знову запізнюється, - заявила Петряєва. - Або ми реалізуємо цю ідею, або ми від неї відмовляємося і не створюємо госпітальні округи. Постанови Кабміну немає, немає підходу, ідеології створення госпітальних округів. Липень - це точка неповернення бюджетного питання, до липня ми точно маємо вирішити, робимо ми госпітальні округи чи ні".

Як пояснила Олена Петряєва на конференції, в процесі підготовки на карту Донецької області було попередньо нанесено 24 госпітальних округів - з урахуванням того, що в одному окрузі має проживати 120-350 осіб. "Ми врахували особливості регіонів, подальший розвиток промисловості та сільського господарства. Але не врахували, правда, наразі розташування шахт - а це необхідно врахувати, тому що поряд з шахтами повинні бути розташовані лікарні інтенсивної терапії".

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планувало створення госпітальних округів у пілотних регіонах - у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та Києві, до кінця 2012 року.

Нагадаємо, МОЗ планує до кінця 2012 року створити госпітальні округи в пілотних регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram