ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Бердянську у вихователів дитсадка виявили відкриту форму туберкульозу

Прокуратура перевіряє меддокументи.

У Бердянську у вихователів дитсадка виявили відкриту форму туберкульозу

У дитсадку Бердянська прокуратура виявила педагога з відкритою формою туберкульозу - другого з початку місяця в цьому дошкільному закладі.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області, "під час прокурорської перевірки за фактом перебування на посаді соціального педагога одного з дитсадків міста жінки, хворої на туберкульоз, в цьому дитячому закладі виявлено ще один випадок захворювання: встановлено, що у вихователя дитячого садка, яка на посаді більше року, відкрита форма туберкульозу".

За даними заступника Бердянського міжрайонного прокурора Максима Кравченка, з 17 травня жінка перебуває на лікарняному.

Нагадаємо, на початку травня в Бердянському міському дитячому садку №25 "Ромашка" у педагога, який безпосередньо працював із дітьми, була виявлена відкрита форма туберкульозу, після чого СЕС здійснила низку профілактичних заходів у закладі та взяла аналізи у всіх вихованців та персоналу дитсадка, а прокуратура розпочала перевірку законності видачі хворій меддокументів, які надають право на роботу з дітьми.

"Станом на 24 травня відомі результати медичних досліджень у 120 зі 160 вихованців закладу. Фактів захворювання на туберкульоз серед цих дітей не виявлено", - повідомив М. Кравченко.

За його словами, "за новим фактом виявлення хворого на туберкульоз співробітника Бердянська міжрайонна прокуратура розпочала нову перевірку - на предмет можливого причинного зв'язку першого випадку з другим".

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав закон, згідно з яким хворих на туберкульоз лікуватимуть примусово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram