ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Агентстві з футболу запевняють, що не відбирали в Охматдиту грошей для потреб Євро

В Агентстві з футболу запевняють, що не відбирали в Охматдиту грошей для потреб Євро

Заступник директора ДП "Інфраструктурні проекти" Руслан Коваль пояснив журналістам, чому Кабмін віддав цьому підприємству 200 млн грн, які передбачили для будівництва нового корпусу Охматдиту.

"Ці 200 млн були у сфері управління МОЗ, - розповів Коваль у коментарі LB.ua. - Оскільки все фінансування будівництва і саме наше підприємство перебуває у сфері управління Агентства з футболу, уряд ухвалив таке рішення - гроші з МОЗ перекинути на агентство. Це пов'язано з деякими юридичними нюансами. Замовниками є ми, і щоб ми могли розпоряджатися цими коштами, їх потрібно було перекинути на наш баланс".

За словами Коваля, сьогодні на будівництво виділено загалом 125 млн - "це і підготовчий етап, і будівництво". Злощасних 200 млн, стверджує Коваль, агентство ще не отримало. "Зараз відбувається юридичне оформлення, потрібне ще підтвердження від комітету Верховної Ради, і тоді ми зможемо розпоряджатися грошима", - сказав він LB.ua.

Коваль запевнив, що ці кошти використають на будівництво нового корпусу Охматдиту. Разом із тим, сьогодні не зрозуміло, що буде з Охматдитом після закінчення Євро-2012. Агентство з футболу веде проект до кінця року. Далі будівництво очікує невідомість. Замовник і підрядник висловили надію, що агентство "якось реорганізують" і воно далі будуватиме новий корпус дитячої лікарні. Можливий також інший варіант - процес перепідпорядкують Міністерству охорони здоров'я.

Згідно з проектом, будівництво розраховане на 34 місяці. "Ми повинні закінчити в першій половині 2014 року. Але зараз у нас, за планом, здача цього проекту - кінець 2013 року. Побудовано 1-й і 0-й поверхи", - повідомив Коваль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram