ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова провела прийом у районній поліклініці

Діагностувала в пацієнта гіпертонічну хворобу та розписала лікування.

Під час відвідування Калинівської районної поліклініки віце-прем'єр-міністр України, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова особисто провела прийом пацієнтів як лікар загальної практики. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з Калинівки.

Фото: Lb.ua

"Я хвилююся, - зізналася міністр. - Але не можу сказати, що для мене це новий досвід, тому що починала як простий лікар і знаю, як розмовляти з людьми".

Разом із Раїсою Богатирьовою прийом пацієнтів проводив лікар загальної практики, який зазвичай приймає пацієнтів на цій дільниці. Пацієнтка Людмила Василівна поскаржилася міністру охорони здоров'я на підвищений артеріальний тиск і часте погане самопочуття. Раїса Богатирьова докладно розпитала пацієнтку про всі симптоми нездужання і після нетривалого консиліуму діагностувала гіпертонію із супутніми захворюваннями. Міністр охорони здоров'я розписала курс підтримувальної терапії і наполегливо рекомендувала Людмилі Василівні регулярно відвідувати лікаря.

Фото: Lb.ua

Вийшовши з кабінету, Людмила Василівна поділилася з журналістами своїми враженнями. "Спочатку я дуже хвилювалася. Адже в нас не прийнято, щоб такі високі чиновники спілкувалися з простими людьми. Але Раїса Василівна така чуйна людина, вона так перейнялася моїми проблеми, що я розслабилася". Під час прийому до кабінету, де працювала Раїса Богатирьова, вишикувалася черга пацієнтів.

"Лікарі та пацієнти поставили системі охорони здоров'я однозначний діагноз: акцент, який ми робимо на первинній медичній допомозі, - правильний, - сказала міністр охорони здоров'я, вийшовши до журналістів після закінчення прийому. - Переконана, що МОЗ має робити все, щоб наближувати медичну допомогу до людей, щоб вона була якісною і своєчасною. Саме таке завдання поставив перед нами Президент України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram