ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікарі закликають вакцинувати дітей перед поїздкою в літній табір

Щеплення слід зробити за 6-8 тижнів до від'їзду.

Лікарі закликають вакцинувати дітей перед поїздкою в літній табір
Фото: media.rd.com

Уникнути інфекцій, які можуть виникати під час перебування дитини в літньому таборі, допоможе часте ретельне миття рук і щеплення.

Про це сказав головний інфекціоніст МОЗ Сергій Крамарев.

"Для літнього періоду характерні гострі кишкові інфекції, інфекції типу дизентерії та сальмонельозу, ентеровірусної інфекції. Особливо це стосується дорослих і дітей, які відпочивають біля моря, адже ентеровірус можна підхопити з морської води. Насамперед виникають саме такі інфекції. Якщо брати до уваги, що дитячий табір - це велике скупчення людей, то теоретично можна говорити про такі інфекційні захворювання, як кір, краснуха, вітряна віспа, якщо є хворий або переносник", - сказав С.Крамарев.

Щоби вберегтися від кишково-шлункових інфекцій, слід ретельно мити руки та їжу. Найкращим захистом від таких інфекційних недуг, як кір, краснуха і вітряна віспа визнано вакцинацію, тому не щеплених дітей бажано вакцинувати перед від'їздом.

Візит до лікаря повинен відбутися за 6-8 тижнів до від'їзду, адже після проведення щеплення має минути час, щоб сформувалася імунна відповідь. Найчастіше це 28 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram