ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова: причина спалаху кору в Україні - небажання громадян вакцинуватися

Богатирьова: причина спалаху кору в Україні - небажання громадян вакцинуватися
Фото: tsn.ua

Таку думку висловила сьогодні на прес-конференції в Тернополі міністр охорони здоров'я, віце-прем'єр Раїса Богатирьова.

"Ми сьогодні говоримо про збільшення захворюваності на кір, - сказала міністр. - Кір - це інфекційне захворювання, і проти нього існує вакцина. Але справа в тому, що сьогодні в Україні склалася не дуже гарна ситуація: ЗМІ писали, що прищеплювати дітей не потрібно, таке говорили деякі лікарі і навіть політики. В результаті останні кілька років люди менше вакцинувалися, менше вакцинували своїх дітей, і ось результат - зростання захворюваності на кір", - пояснила міністр.

За її словами, МОЗ у рамках програми імунопрофілактики веде роз'яснювальну роботу з населенням, намагаючись повернути довіру до вакцинації.

Відповідаючи на питання журналістів, чи вистачає вакцин від кору всім бажаючим зробити щеплення, Богатирьова зазначила, що потреба в вакцинах компенсована не на 100%.

"Хоч цього року ми і збільшили фінансування програми імунізації, є певний брак, тому що йдуть вакцинуватися також ті, хто не зробив цього минулого року, - розповіла Богатирьова. - Ухвалено рішення про додаткове фінансування, ми ведемо переговори з постачальниками про додаткові дози".

У зв'язку з цією темою міністр ще раз наголосила, як важливо сьогодні робити профілактику захворювань, у тому числі - і імунізацію. "Поки ми не будемо вживати заходів для збереження свого здоров'я, ніякі ліки нас не врятують", - сказала Богатирьова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram