ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні з'явиться Державна служба трансплантології та донорства

У МОЗ планують створити відомство до кінця 2012 року.

В Україні з'явиться Державна служба трансплантології та донорства

Створення Державної служби трансплантології і донорства в Україні заплановано до кінця 2012 року.

Про це повідомив на сьогоднішньому брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, інформує РБК-Україна.

"У нас ефективно працює створена за наказом віце-прем'єр-міністра та міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової група, яка буде відпрацьовувати створення систем трансплантології... Треба почати змінювати чинні закони, і саме зміни дадуть нам змогу, як нашим сусідам білорусам, використовувати таку можливість. І дійсно, у нас є кадри, можливість і у нас є і технічні засоби для того, щоб широко використовувати ці речі. Я впевнений, що до кінця року ми вирішимо це питання ... Воно потребує і законодавчих змін і структурних відповідних змін у тій системі, яка існує", - заявив заступник міністра.

Трансплантація в Україні в останні роки представлена 7 центрами, які мають відповідне обладнання і підготовлених фахівців. Із них тільки в двох центрах - Національному інституті хірургії і трансплантології імені Шалімова АМН України та Запорізькому центрі трансплантації - крім трансплантації нирки, можуть також виконувати трансплантації серця, печінки, підшлункової залози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram