ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві очікується більше ніж 3 мільйони випадків захворювання на грип

За даними Держкомстату, зараз населення столиці становить 2,8 мільйона осіб.

У Києві очікується більше ніж 3 мільйони випадків захворювання на грип
Фото: Макс Левин

У Державній санітарно-епідеміологічній службі очікують, що в цьому епідеміологічному сезоні в Києві буде зафіксовано 3,2 млн випадків захворювання на грип.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, існує чітка залежність рівня захворюваності жителів міст від чисельності населення.

"У містах з чисельністю населення понад 1 млн. захворюваність на грип становить 113%, з населенням від 500 тис. до 1 млн. - 109%, а в містах з населенням менше за 500 тис. - 97%", - говориться в повідомленні.

У СЕС пояснили, що ці відсотки розраховуються через кількість випадків захворювання, адже одна людина може підхопити грип кілька разів за сезон.

"113% - це дуже просто: людина перехворіла одним вірусом, отримала від нього імунітет. Потім іншим вірусом перехворіла, і знову отримала імунітет - це і виходить більше ніж 100%", - сказав перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександр Кравчук.

За даними Держкомстату, зараз населення Києва становить 2,8 млн. осіб, тому можна очікувати, що в столиці виникне близько 3,2 млн. випадків захворювання на грип.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram