ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: українці на порозі масового отруєння алкоголем

Майже 50% горілки в країні продається нелегально.

МОЗ: українці на порозі масового отруєння алкоголем
Фото: profinance.kz

Український медичний та моніторинговий центр з алкоголю та наркотиків Міністерства охорони здоров'я відзначає, що в Україні існує постійна загроза масового отруєння алкоголем через його низьку якість.

Про це на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин повідомив директор Українського медичного та моніторингового центру з алкоголю та наркотиків Анатолій Вієвський.

"Не можна вважати, що у нас в країні ситуація безпечніша, на відміну від того, що сталося в Чехії, Польщі та Словаччині, з точки зору алкогольної політики", - повідомив він.

За його словами, вироблений в Україні нелегальний алкоголь в першу чергу йде на український ринок, а вже потім в інші країни, куди він експортується-яким способом.

"Необхідний набір грамотно вибудуваних регуляцій, і мова йде не тільки про прикордонні методи, а також і про спеціальні прийоми, як, наприклад, відбувається між Німеччиною і Данією, щоб домогтися того, щоб контрабандний спирт доставлявся в країну чистим, без етилу та інших домішків", - додав він.

На думку Вієвського, Україна не є країною з добре структурованою алкогольною політикою.

Зокрема, в країні 35-50% горілки продається нелегально, таким чином, кожна друга пляшка алкоголю може бути джерелом хімічної загрози, тимчасом як у Чехії, в якій вже зафіксовано 26 випадків смерті від вживання неякісних горілчаних виробів, нелегальний алкоголь складає 25% ринку алкогольних напоїв

Міністерство внутрішніх справ вказує на відсутність загрози ввезення в Україну неякісних алкогольних напоїв з країн Центральної Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram