ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні буде менше закордонних ліків

Препарати не зможуть пройти нову сертифікацію.

В Україні буде менше закордонних ліків

Через нову сертифікацію з полиць українських аптек можуть зникнути ліки іноземного виробництва.

Ввезення імпортних ліків на територію України з 1 березня 2013 року стане можливим лише за наявності виданого держорганом сертифікату якості, в результаті чого понад 2 тисячі лікарських препаратів іноземного виробництва не будуть допущені на національний ринок, - повідомляє УНІАН.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, інформуючи про висновки за підсумками відвідування прем'єр-міністром Миколою Азаровим однієї зі столичних аптек.

Очікується, що близько 2 тисяч найменувань препаратів іноземного виробництва не будуть допущені на український ринок. У прес-службі зазначили, що обмеження імпорту ліків проводиться відповідно до вимог європейського та українського законодавств у цій сфері. Проте назви препаратів, які можуть зникнути з ринку, або їх товарні групи не називаються.

На сьогодні в Державному реєстрі лікарських засобів зареєстровано 13721 лікарський препарат, з них 9824 - ліки імпортного виробництва. У кількісному вираженні частка імпортних препаратів значно перевищує частку вітчизняних ліків за всіма статтями, включаючи власне лікарські засоби, субстанції та імунобіологічні препарати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram