ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Продаж вакцини від грипу почнеться з наступного тижня

Епідемія, як і завжди, в Україні очікується в листопаді-грудні.

Продаж вакцини від грипу почнеться з наступного тижня
Фото: mgk.zp.ua

Придбати вакцину від грипу можна буде вже з наступного тижня, коли вона пройде всі необхідні перевірки.

Про це в середу на засіданні "круглого столу" на тему "Коли почнеться епідемія грипу, і чи варто вакцинуватися" заявив головний спеціаліст з імунології управління охорони здоров'я Києва Олег Назар, пише УкрІнформ.

"Щоб не було потім розмов, така вакцина чи не така, існує чіткий порядок обігу вакцин, який включає певні перевірки та сертифікацію. У продаж вакцина не має права надійти, поки не отримає відповідного сертифіката. За прогнозами, 20-21 жовтня її можна буде розвезти по вакцинальних кабінетах, а до 20 жовтня вона в карантині", - сказав Назар.

Він додав, що для повноцінного вироблення захисних антитіл від грипу після введення вакцини потрібно 14-16 днів. А оскільки епідемія, як і завжди, в Україні очікується в листопаді-грудні, ще є достатньо часу для вакцинації та вироблення імунітету.

Відповідаючи на питання, як обирати вакцину проти грипу, Назар зазначив, що назва і країна виробництва не мають жодного значення.

"Незалежно від назви, країни-виробника і фірми-виробника, вміст вакцинних штамів повинен бути стандартним, тому кожен обирає або за ціною, або за упакуванням. Деякі виробники додають імуностимулюючі препарати, деякі вакцини можна зберігати без холодового ланцюжка, але це вже особливості виробництва, а захисна дія однакова", - зазначив лікар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram