ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Консерви із свиней з "африканською чумою" безпечні, запевняють ветеринари

У відомстві також зазначають, що забій тварин здійснюють під контролем державної служби ветеринарної медицини.

Консерви із свиней з "африканською чумою" безпечні, запевняють ветеринари
Архивное фото
Фото: gradremstroy.ru

Свинина, вивезена на м'ясокомбінат з 10-кілометрової карантинної зони навколо села Комишуватка Приморського району (Запорізька обл.), де влітку була зафіксована африканська чума свиней, абсолютно безпечна.

Як повідомили в Державній ветеринарній і фітосанітарній службі України, африканська чума свиней не загрожує здоров'ю людини.

"Не зареєстровано жодного випадку захворювання людини на африканську чуму свиней. При цьому наголошуємо, що в зоні не було і немає тварин, хворих на африканську чуму свиней", - зазначають ветеринари.

Станом на 30 жовтня з приватних господарств населення і колективних господарств десятикілометрової зони вивезено для переробки на м'ясні консерви 1010 голів свиней (76 143 кг) і 353 голів (5 814 кг) некондиційного поголів'я для утилізації на Токмацькому ветсанзаводі.

У відомстві також зазначають, що забій тварин здійснюється під контролем державної служби ветеринарної медицини в області.

"Сировина для виготовлення м'ясних консервів проходить обов'язкову ветеринарно-санітарну експертизу, а отримана з неї продукція є цілком безпечною", - наголосили в Держветслужбі.

Як повідомляли "Коментарі", 30 липня 2012 р. в с. Комишуватка Приморського району Запорізької області в приватному господарстві виявили падіж свиней від вірусу африканської чуми свиней. Для закупівлі худоби в селян область отримала з державного бюджету 3,3 млн грн.

При цьому спецкомісія ветеринарної медицини вирішила, що запорізьких свиней, які перебували в 10-кілометровій зоні від осередку виникнення африканської чуми, можна передати на м'ясокомбінат За словами начальника ГУ ветеринарної медицини в області Валентини Стулової, вірус африканської чуми помирає при високій температурі 60 градусів і для людей ці харчі будуть безпечними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram