ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Найстаріша амбулаторія Києва знову працює - тепер там штаб медслужби Майдану

Скоро в будівлі відкриють реабілітаційний центр

Найстаріша амбулаторія Києва знову працює - тепер там штаб медслужби Майдану
Фото: Макс Левин

Найстарша амбулаторія Києва, яку чиновники незаконно закрили в 2011 році, знову працює. Зараз там, на Трьохсвятительській, 7, розташовано штаб медслужби Майдану, а найближчим часом відкриють реабілітаційний центр.

Як розповів LB.ua Руслан Добровольський, колишній головлікар амбулаторії, а зараз - медик-волонтер в медслужбі Майдану, в реабілітаційному центрі працюватимуть хірурги, травматологи, психологи та інші фахівці, які надаватимуть медичну допомогу. Сюди переїдуть медпункти з Михайлівського монастиря та Олександрівського костьолу.

На Трьохсвятительській також обладнано склад медикаментів - сюди перевезли ліки з Михайлівського та з КМДА.

Облаштовувати реабілітаційний центр допомагають місцеві мешканці, які до цього два роки боролися за відновлення роботи амбулаторії.

Амбулаторія на Трьохсвятительській, 7 обслуговувала 7500 чоловік. Приміщення амбулаторії незаконно продали в 2009 році. Нові власники так і не не з'явилися. Але за наполегливим проханням головлікаря Шевченківської районної поліклініки Геннадія Бодарецького та начальника управління охорони здоров'я Шевченківського району Валентини Рейф лікарі покинули амбулаторію в жовтні 2011 року. Відтоді будівля стояла порожньою і старіла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram