ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Суд скасував розпорядження Держлікслужби про заборону на виробництво ліків українським підприємствам

Незалежна експертиза не виявила жодного критичного зауваження

Суд скасував розпорядження Держлікслужби про заборону на виробництво ліків українським підприємствам
Глава Гослекслужбы Алексей Соловьев

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Держлікслужби про призупинення виробництва ліків одеським "Інтерхімом".

Про це повідомляє Еспресо.ТВ.

Підставою для призупинення виробництва ліків стали результати інспекції Державної служби України з лікарських засобів технології виробництва, яка виявила три критичні зауваження.

"Ми 4 рази відправляли Держлікслужбі документи про усунення цих зауважень, оскільки вона чомусь їх втрачала. Конфлікт досі залишається не вирішеним. А тим часом виробництво ліків вже 2 місяці стоїть, підприємство і працівники зазнають втрат", - говорить заступник гендиректора товариства з додатковою відповідальністю "Інтерхім" Дмитро Позігун.

За словами директора Асоціації виробництва ліків України Олени Алексєєвої, незалежна експертиза, організована членами Асоціації, не виявила жодного критичного зауваження.

Про те, що під час чергової перевірки в березні інспекція Держлікслужби чомусь не стала перевіряти усунені недоліки, говорить і експерт незалежної комісії з питань виявлення фактів і обставин зупинки виробничого процесу низки українських фармпідприємств Юрій Підпружников.

При цьому наголошується, що "Інтерхім" - не єдине підприємство з виробництва ліків, яке змушене призупинити свою роботу за розпорядженням Держлікслужби.

Зазначимо, з кінця січня не працює і київське ЗАТ "Інфузія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram