ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Мусій: "Заяви медслужби Майдану про крадіжки ліків інсценовані російськими спецслужбами"

Міністр охорони здоров'я заперечує факт крадіжки ліків на Майдані

Фото: www.kmu.gov.ua

Звинувачення волонтерами медслужби Майдану в крадіжці ліків інсценоване російськими спецслужбами.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Олег Мусій на брифінгу 20 березня, відповідаючи на запитання кореспондента LB.ua.

Він також назвав заяви волонтерів "недолугими та непродуманими". "Після того як цю історію показали на РТР та інших російських телеканалах, можна не сумніватися в тому, ким уся ця історія була спровокована", - додав міністр.

Мусій запевнив, що всі волонтери, які працювали на Майдані в медичній службі, не мають медичної освіти. Він також розповів, щоб нібито особисто кілька разів ловив волонтерів-медиків із сильнодіючими препаратами - димедролом тощо, після чого їх усунули від роботи. Міністр припускає, що саме це спровокувало далі заяву медиків Майдану про крадіжку ліків.

Міністр розповів, що після початку подій 18-20 лютого люди почали масово нести ліки в Михайлівський монастир, де був обладнаний шпиталь. "Ви, напевно, бачили тонни медикаментів у дворі, - сказав він. - Очевидно, що вони вимагають особливих умов зберігання. Тому ліки почали звозити у відкриту амбулаторію на Трьохсвятительській". Олег Мусій також додав, що за перевезення ліків на склади відповідала Наталія Шолойко, він не мав справ із ліками і їхнім розподілом.

Частину принесених у Михайлівський собор ліків відвезли на склади КП "Фармація". Долю цих медикаментів буде вирішувати Координаційний центр Майдану, оскільки до нього вже звернулося Міноборони з проханням надати ліки у військові частини на східних кордонах України, а також дитячі лікарні.

"Немає сенсу тримати ліки на складах - у них обмежений термін дії, - резюмував міністр. - Усі ліки слід розподілити за прозорою схемою". Нагадаємо, раніше медики-волонтери Майдану неодноразово заявляли про зникнення ліків, які люди приносили в медпункти і польові шпиталі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram