ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ не постачатиме до Криму раніше закуплені для регіону "швидкі", якщо лише Росія за них не сплатить (ОНОВЛЕНО)

Автомобілі розподілять між іншими регіонами України

МОЗ не постачатиме до Криму раніше закуплені для регіону "швидкі", якщо лише Росія за них не сплатить (ОНОВЛЕНО)
Фото: www.kmu.gov.ua

66 машин "швидкої", які раніше були закуплені для Криму, не будуть відправляти в цей регіон.

Як інформує кореспондент LB.ua, про це, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу, заявив міністр охорони здоров'я Олег Мусій.

"Не будуть постачатися ("швидкі" - ред.), оскільки в Криму зараз складне становище, вони нібито прийняли рішення про відокремлення від України... Доля "швидких" буде вирішуватися на міжнародному рівні. Якщо Російська Федерація сплатить їх повну вартість - ми будемо постачати "швидкі" до Криму. Якщо ні - вони будуть розподілені між регіонами України", - зазначив Мусій.

Разом з тим, що повідомлялося раніше, постачання автомобілів "швидкої", які були закуплені для України в 2013 році, затримується через корупційні схеми. На брифінгу міністр підтвердив, що порушення під час проведення держзакупівель дійсно було, і зараз їх вивчають правоохоронні органи. Однак він додав, що перша партія "швидких" надійде в Україну до 25 березня.

"Якщо ні, МОЗ висуне штрафні санкції на адресу постачальника. Я особисто буду подавати відповідні документи", - зазначив голова відомства.

Водночас, за його словами, затримка з доставою автомобілів в Україну пов'язана з політичними іграми, оскільки до постачання залучено російський офіс компанії "Пежо" - виробника "швидких".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram