ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МОЗ знову скандал через "швидкі"

Автомобілі застрягли у фірмі, що отримала 700 млн грн на їх закупівлю

У МОЗ знову скандал через "швидкі"
Фото: www.moz.gov.ua

В редакцію LB.ua звернувся представник прес-служби компанії "Пежо", який заявив, що озвучена міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм інформація про вплив на поставки "швидких" московського офісу компанії не відповідає дійсності.

За його словами, компанія "Пежо" не порушує договір про поставку і її провини у затримці поставок немає. Більш того, всі автомобілі - понад 1300 - знаходяться в Києві на території НВО "Практика", яке взяло на себе зобов'язання з обладнання автомобілів, і ніщо не заважає "Практиці" передати машини своєму замовнику - Міністерству охорони здоров'я.

Нагадаємо, як раніше вже писав LB.ua, 2013 року НВО "Практика" вииграло тендер на 700 млн. грн на поставку 1400 автомобілів "швидких". Схема поставок така: "Практика" закуповує порожні автомобілі через офіційного імпортера "Пежо" - "ВіДі Авеню" і має обладнати їх закупленою окремо медичною технікою.

До того ж "Пежо" продавав автомобілі "ВіДі Авеню" по 203 тис. гривень за штуку, а "Пратика" продавала МОЗ - вже по 250 тис. грн. за штуку.

Пізніше компанія "Пежо" прийняла рішення підвищити ціни на останню партію - 381 автомобілів - до 233 тис. грн за штуку. Згідно з офіційною заявою, через те, що "Практика" не виконувала умови договору, укладеного між цією фірмою і "ВіДі Авеню": "Згідно з договором поставки між "Пежо Україна" і офіційним дилером "ВіДі Авеню", постачальник має право змінювати вартість у разі зміни цін Виробником, а також у разі зменшення фактичної кількості замовлених автомобілів. Обидві ці умови мали місце - кількість фактично замовлених автомобілів була меншою, ніж зазначена в Договорі на 100 одиниць".

Таким чином, як пояснив LB.ua представник прес-служби, "ВіДі Авеню" вимагає від "Практики" доплатити 16 мільйонів гривень, але жодним чином, підкреслюють в "Пежо", не можуть вплинути на передачу вже готових автомобілів "швидкої" з "Практики" до "МОЗ".

Водночас, Олег Мусій учора під час брифінгу заявив, що затримка в поставці "швидких" викликана саме бажанням "Пежо" отримати за них додаткові гроші, і припустив, що вставляти палиці в колеса нашим машинам швидкої допомоги може московський офіс компанії "Пежо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram