ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Міноборони: усі госпіталі забезпечено ліками на 100%

Поранені бійці АТО "нічого не потребують"

Міноборони: усі госпіталі забезпечено ліками на 100%
Фото: vkurse.ua

У Міністерстві оборони України стверджують, що всі шпиталі в Україні забезпечено ліками на 100%. Про це сьогодні заявив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, полковник медичної служби Віталій Андронатій.

"За моїми даними, всі госпіталі забезпечено ліками на 100%", - цитує Андронатія "Інтерфакс-Україна".

Полковник зазначив, що забезпечення ліками виконується завдяки державній програмі і державному забезпеченню та волонтерам. "Також багато організацій, які надають цю допомогу, причому у великих масштабах, фармацевтичні фірми нам допомагають у цьому плані", - сказав Андронатій.

Він наголосив, що "наші поранені нічого не потребують".

Водночас у госпіталях є проблеми з медичним обладнанням, яке "трошки відстає від світового рівня". "Однак цей процес теж іде, як і з ліками, нам допомагають із сучасним обладнанням", - сказав Андронатій. Начальник департаменту також повідомив, що зараз усі госпіталі забезпечено вакуум-насосами, які сприяють швидшому загоєнню ран.

Андронатій також зазначив, що зараз відбуватиметься переобладнання мобільних госпіталів.

Нагадаємо, раніше лікарі, які перебувають у зоні АТО, склали список медикаментів і засобів, які необхідні для допомоги пораненим на сході України. У списку більш ніж 70 препаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram