ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"ДНР" забороняє фахівцям центру екстреної меддопомоги Донецька виїжджати за межі міста

Під контролем сепаратистів залишається 11 станцій швидкої допомоги

"ДНР" забороняє фахівцям центру екстреної меддопомоги Донецька виїжджати за межі міста
Елена Петряева
Фото: segodnya.ua

Терористи із самопроголошеної "Донецької народної республіки" заборонили фахівцям центру екстреної меддопомоги Донецька виїжджати за межі міста.

Про це у вівторок, 23 вересня, під час онлайн-брифінгу повідомила заступник губернатора Донецької області, директор департаменту охорони здоров'я Олена Петряєва, передає УНН.

"Щодо санавіації. В Донецькій області функціонує єдиний центр екстреної медичної допомоги. Однак він розташований у Донецьку під контролем "Міністерства охорони здоров'я ДНР". Йому підпорядковані 11 станцій швидкої допомоги. На жаль, їм заборонено виїжджати за межі міста", - повідомила Петряєва.

Вона також зазначила, що станції швидкої допомоги, які розташовані на території, підконтрольній українській владі, продовжують отримувати виклики.

"Робота станцій "швидкої" в містах Донецької області не постраждала. Однак робота консультантів зазнає труднощів. До того ж велика кількість реанімобілів залишилася в Донецьку", - додала вона.

Раніше у вівторок Петряєва заявила, що пенсії і зарплати бюджетникам на контрольованих бойовиками територіях виплачуватися не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram