ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Хірург розповів, з якими травмами приїжджають бійці АТО

Найважчі поранені - уражені керамічними осколками

Хірург розповів, з якими травмами приїжджають бійці АТО
Фото: EPA/UPG

Під час бойових сутичок на Донбасі російські підрозділи і бойовики використовують проти українських військовослужбовців системи залпового вогню, застосовуючи боєприпаси з керамічними осколками. Про це розповів військовий хірург 61 мобільного шпиталю Анатолій Садовник, повідомляє Укрінформ.

"Оперувати поранених такими осколками важче, тому що часто рентген їх не бачить у тканинах кінцівок, грудної клітки або живота. Видаляєш металевий осколок, а за ним помічаєш керамічні, врізані в м'ясо, - і це страшно", - сказав Садовник.

За словами капітана медичної служби, йому разом із іншими офіцерами довелося супроводжувати колону українських військовослужбовців з "іловайського котла".

"Рухаючись у складі колони, надавали медичну допомогу також полоненим російським військовослужбовцям та найманцям, яких свої ж бойовики нещадно поливали вогнем з установок "Град", били по них прямим наведенням із мінометів", - зазначив військовий хірург.

"Зараз поранень менше, зате бійці частіше хворіють пневмонією, ГРВІ та різними запаленнями", - підсумував капітан медичної служби, висловивши надію, що командування ЗСУ найближчим часом забезпечить військовослужбовців зимовим обмундируванням.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську тристороння контактна група підписала протокол про перемир'я, однак, за даними групи "Інформаційний опір", за період "перемир'я" бойовики обстріляли українські війська понад тисячу разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram