ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МВС вимагає заборонити спайси

У регіонах зафіксовано смерті від куріння сумішей

МВС вимагає заборонити спайси
Spice
Фото: wikipedia

МВС вимагає від МОЗ заборонити курильні суміші, так звані спайси, заявив сьогодні начальник управління боротьби з наркотиками Олег Шутяк.

"Я хочу звернутися до МОЗ, він зараз головний з питань наркополітики: ми написали черговий лист на адресу міністра охорони здоров'я з одним проханням - якнайшвидше внести ці суміші в перелік заборонених речовин", - розповів він.

Міліціонер пояснив, що в деяких регіонах вже зафіксовано смерті після куріння сумішей. Ще в січні МВС звернулося до Держнаркоконтролю з проханням почати контроль за оборот спайсів, але через бюрократію це досі не зробили.

Шкутяк додав, що міліція змушена сама боротися з поширенням сумішей, закривати ятки з їхнього продажу і затримувати тих, хто поширює спайси через інтернет. А зараз міністр Арсен Аваков доручив посилити протидію поширенню курильних сумішей в Україні.

Спайси - це різновид синтетичних наркотиків, є курильної сумішшю. У 2010 році деякі елементи таких сумішей - шавлія віщунів, насіння гавайської троянди, блакитний лотос та низка інших - визнано наркотиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram