ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Опубліковано безкоштовну пам'ятку про протезування для поранених в АТО

Благодійники просять допомогти з поширенням брошури для бійців з ампутованими кінцівками

Опубліковано безкоштовну пам'ятку про протезування для поранених в АТО
Брошюра по протезированию
Фото: "Центр допомоги"

Благодійний фонд "Центр допомоги" випустив брошуру для бійців АТО, які потребують протезування кінцівок. Про це повідомила співробітниця фонду Олена Синіцина у facebook.

"Це буклет про протезування для бійців, які отримали в АТО ампутації кінцівок. Під час підготовки до протезування вони стикаються з тим, що держава "впарює" їм нефункціональні дешеві протези і протезні підприємства, не даючи хлопцям право вибору.

Але право вибору закріплено в законі, і ми хочемо, щоб вони знали про свої права, про обов'язки держави, про те, за якими критеріями вони повинні вибирати протезне підприємство і перший протез тощо. Загалом 32 питання і 26 сторінок", - написала Синіцина.

Буклет, який можна повністю скачати за посиланням, містить, зокрема, консультації юристів, протезистів та інших фахівців:

     Як безкоштовно отримати протез?

     Як пройти військово-лікувальну комісію?

     Чи можу я безкоштовно протезуватися за кордоном?

     Що таке індивідуальна програма реабілітації, і де її отримати?

А також містить пояснення та поради з приводу багатьох інших складних ситуацій, з якими доводиться стикатися тим, хто отримав каліцтва в бойових діях.

За словами Синіциної, буклет розвозять по відділеннях Київського військового госпіталю і передаватимуть волонтерам для регіональних шпиталів. Активістка просить допомогти з поширенням брошури так, щоб вона дійшла до тих, для кого її готували.

Тверді копії буклету для конкретних людей можна отримати, зателефонувавши у фонд: 0 (67) 472-68-11 або 0 (44) 455-84-00. Адреса: 04071, м. Київ, вул. Воздвиженська, буд. 41.

Сайт: http://centr-dopomogy.org, e-mail: [email protected].

Завантажити інші важливі пам'ятки та брошури від "Юридичної сотні", а також адреси підприємств, органів соцопіки, потрібні закони і т. ін. можна тут http://tinyurl.com/nkr2huf.

Благодійний фонд "Центр допомоги" зареєстрували 9 жовтня 2014 року. Засновники: Анатолій Чегусов, Андрій Терехов, Святослав Комаха, Сергій Харчук, Юрій Когутяк.

Як повідомляли, Порошенко доручив забезпечити протезування 12 військовослужбовців за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram