ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Потрібна допомога на лікування дівчини

Історія Аліни - історія боротьби

Потрібна допомога на лікування дівчини
Фото: https://www.facebook.com/oleksandr.khomenko

13-річній Аліні, яка хворіє на легеневу гіпертензію і потребує операції на серці, необхідна допомога небайдужих.

Про це пише у "Фейсбуці" журналіст Олександр Хоменко.

"Аліні 13 років, вона колись жила в дитбудинку, куди її забрали від матері-алкоголічки. З Аліною та її прийомною мамою я познайомився 1 листопада, ми робили сюжет про рідкісну хворобу дівчинки - легеневу гіпертензію. Це коли в легенях стабільно підвищений тиск, яке не дозволяє крові з легенів нормально переносити кисень по всьому тілу. Через це Аліні навіть улітку холодно, наприклад. Вона двічі на день вдихає кисень з балона, щоб хоч так підвищити його рівень у крові", - написав журналіст.

Фото: https://www.facebook.com/oleksandr.khomenko

"Але це ще півбіди. У дівчини триклапанне і деформоване серце. Загалом, їй офіційно рекомендовано пересадку блоку серця і легенів, інакше вона помре. Ця пересадка коштує не менш як 300 тисяч євро, але до цієї операції ще далеко", - додав Хоменко.

Прийомні батьки Аліни, які забрали її з дитбудинку, знаючи про її проблеми, мусять витрачати на ліки близько 40 (сорока) тисяч гривень на місяць. Вони вже заклали будинок під кредит, але все одно не здаються, кожен раз дістаючи необхідні ліки.

"Я був у них удома, багато з ними спілкувався. Точно знаю, що все написане вище - правда. Розумію, всі основні пожертвування зараз йдуть на АТО, але допоможіть хоч трохи людині", - зазначив він.

Реквізити для допомоги: Гордієнко Наталя Євгенівна (мама Аліни), картка ПриватБанку 4149 4378 4843 7073. У них є ще доларовий і єврорахунок, про всяк випадок. Ось тут шукайте Аліну Дідусенко http://www.la-beauty.org/.../%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D1%83%D0%B6.../

Журналіст також просить пожертвувати Аліні ноутбук.

"Якщо знайдеться такий, пишіть мені в приват. Ще один варіант - зібрати кошти на простенький новий ноут. Тоді буду збирати гроші на свою картку ПриватБанку: Хоменко Олександр Миколайович, 5457 0822 3158 6830", - пише Хоменко.

За всі надходження і витрати він обіцяє відзвітувати до копійки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram