ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

4-річна Настя Чурсіна потребує допомоги на лікування та реабілітацію

Для лікування дитини за кордоном не вистачає близько 11 тис. доларів

4-річна Настя Чурсіна потребує допомоги на лікування та реабілітацію
Насте Чурсиной прописали дорогое лечение
Фото: Предоставлено матерью

Унаслідок родової травми через халатність лікаря маленька Настя з Харкова стала інвалідом дитинства. На лікування за кордоном за кордоном вже вдалося зібрати 7800 доларів, але це менше ніж половина необхідних грошей. Мама дитини через LB.ua звертається до українців з проханням про допомогу.

Запрос от клиники
Фото: Надано М. Чурсіною
Запрос от клиники

"У зв'язку з ситуацією у країні і зростанням курсу долара, з майже 19.000$ нам вдалося зібрати тільки 7800$, за що я вдячна всім, хто нам допоміг. Ми попросили клініку на Кубі дати нам виклик на лікування строком до 6 місяців, оскільки таку суму дуже важко зараз зібрати. Вони пішли нам на поступки і вислали цей запит", - написала Марина Чурсіна в листі до редакції.

У свої 4 рочки Настя не ходить, не сидить, не тримає голівку, не жує, в ручки нічого не бере, не розмовляє.

"Лікарі України не змогли навіть знайти причину настільки важких недуг моєї доні (епілептичний синдром, порушений обмін речовин, спастичний тетрапарез, груба затримка всіх видів розвитку, органічне ураження ЦНС). Нейрохірург у Санкт-Петербурзі в Інституті головного мозку людини поставив нам діагноз: "Наслідки родової травми у вигляді стійкого лівостороннього ротаційного підвивиху атланта. Компенсаторная противоротація потиличної кістки", - повідомила мама.

Настя Чурсина с мамой Мариной
Фото: vk.com
Настя Чурсина с мамой Мариной

За лікування Насті взялася клініка на Кубі. Загальна вартість лікування - $18 700. Матері, яка виховує доньку сама (батько пішов від них після народження Насті), не під силу зібрати таку суму до грудня, як того вимагає клініка.

За її словами, благодійні фонди України практично не працюють - надія тільки на ЗМІ та небайдужих людей. З їхньою допомогою вже вдалося зібрати $4900, але потрібна ще значна сума грошей.

Марина звертається до читачів LB.ua з проханням допомогти врятувати її дитину.

***

Реквізити для фінансової допомоги на лікування маленької Насті: картка ПриватБанку 4627 0812 1097 6978.

Реквізити для переказів з-за кордону: у групі підтримки "Вконтакте" за адресою http://vk.com/club47113742

Телефон Марини Чурсіної:.+380935538450.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram