ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На крісло заступника міністра охорони здоров'я претендує адвокат, яка представляла в ЦВК Тігіпка і Королевську

Олександра Павленко балотувалася в нардепи від БПП

На крісло заступника міністра охорони здоров'я претендує адвокат, яка представляла в ЦВК Тігіпка і Королевську
Фото: moygrad.kiev.ua

Заступником міністра охорони здоров'я може стати адвокат Олександра Павленко, яка восени балотувалася в народні депутати у мажоритарці від Блоку Петра Порошенка (221-й округ, Київ).

Уперше інформацію про можливе призначення Павленко було озвучено в сюжеті “ТСН Тиждень”. Пізніше інформацію опосередковано підтвердила сама Олександра в коментарях під постом Євгена Магди на фейсбуці - “Пропозицію мені зробили, це факт. Але про те, що призначили, сама дізналася сьогодні із сюжету. Розпочнеться робочий тиждень - знатиму". У тому ж обговоренні вона зазначає, що раніше не займалася медициною, а займалася "глибокою юриспруденцією", і йде працювати в уряд як юрист. За словами Олександри, пропозицію їй озвучив міністр Олександр Квіташвілі, і з її висуванням від БПП вона ніяк не пов'язана.

LB.ua звернувся до Олександри за коментарем, але вона відповіла, що зможе дати коментар лише після того, як відбудеться офіційне призначення.

Раніше ім'я Олександри Павленко вже з'являлося в політиці - навесні вона була представником у ЦВК кандидата в президенти Сергія Тігіпка, а в 2012 році - представником у ЦВК Наталії Королевської. Крім того, Олександра Павленко вела судову тяганину Наталії Королевської із соціологами. Нагадаємо, Королевська звинуватила соціологів у тому, що вони спеціально занизили її рейтинг.

Олександра Павленко також входила до складу Національної ради партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", хоча запевняє, що її знайомство з політсилою Тігіпка обмежувалося юридичною консультацією.

Крім того, компанія Олександри Павленко "Павленко і Побережнюк" брала участь у гучному процесі у справі падіння над Чорним морем російського ТУ-154, нібито збитого українською ракетою. У підсумку, нагадаємо, в суді вдалося довести, що українські військові непричетні до авіакатастрофи. При цьому Павленко захищала не українську сторону, а інтереси російської авіакомпанії "Сибір", яка вимагала стягнути з України 15,32 мільйона доларів за збитий літак.

Батько Олександри Павленко - екс-нардеп від Блоку Литвина Володимир Павленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram