ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Квіташвілі заявив, що сам вибрав адвоката Павленко першим заступником

Міністр запевняє, що провів із нею співбесіду

Квіташвілі заявив, що сам вибрав адвоката Павленко першим заступником
Александр Квиташвили
Фото: Макс Требухов

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі заявив, що сам добирає собі заступників.

Про це він сказав на брифінгу.

Квіташвілі підтвердив, що 25 грудня Кабмін призначив першим заступником міністра охорони здоров'я адвоката Олександру Павленко, але заявив, що вона призначена за його поданням після співбесіди.

Як уже писав LB.ua, Олександра Павленко раніше не мала справ із медициною, за освітою вона юрист, з 2000 року має адвокатську практику.

Восени балотувалася в народні депутати у мажоритарці від Блоку Петра Порошенка (221 округ, Київ).

Раніше ім'я Олександри Павленко вже миготіло в політиці - навесні вона була представником у ЦВК кандидата в президенти Сергія Тігіпка, а 2012 року - представником у ЦВК Наталії Королевської. Крім того, Олександра Павленко вела судову тяганину Наталії Королевської із соціологами. Нагадаємо, Королевська звинуватила соціологів у тому, що вони навмисно занизили її рейтинг.

Олександра Павленко також входила до складу Національної ради партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", хоча запевняє, що її знайомство з політсилою Тігіпка обмежувалося юридичною консультацією.

Крім того, компанія Олександри Павленко "Павленко і Побережнюк" брала участь у гучному процесі про падіння над Чорним морем російського ТУ-154, нібито збитого ракетою. У підсумку, нагадаємо, в суді вдалося довести, що українські військові не причетні до авіакатастрофи. При цьому Павленко захищала не українську сторону, а інтереси російської авіакомпанії "Сибір", яка вимагала стягнути з України 15,32 мільйона доларів за збитий літак.

Батько Олександри Павленко - екс-нардеп від Блоку Литвина Володимир Павленко.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі збирався призначити своїм першим заступником Володимира Курпіту, з яким разом працював у групі експертів з реформування української медицини. До цього Курпіта працював у Всесвітній організації охорони здоров'я і очолював громадську організацію ЛЖВ. Але, за інформацією LB.ua, проти призначення Курпіти виступила фарммафія. Очевидно, що вона має достатньо коштів, щоб впливати на призначення урядовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram