ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві збираються розформувати дитячу поліклініку (ОНОВЛЕНО)

З понеділка у Дніпровському районі стане на одну поліклініку менше

У Києві збираються розформувати дитячу поліклініку (ОНОВЛЕНО)
Фото: medline.kiev.ua

У Києві розформовують дитячу поліклініку Дніпровського району на Курнатовського, 7. Про це LB.ua повідомили місцеві жителі.

"Сказали в реєстратурі, що з понеділка поліклініки вже не буде. Частину лікарів переводять у дорослу поліклініку, частину - в амбулаторію сімейної медицини", - розповіла молода мама Онисія.

ОНОВЛЕННЯ. LB.ua додзвонився до заступника Віталія Кличка Михайла Радуцького по коментар. Радуцький, у свою чергу, звернувся в район, а після повідомив нам, що в понеділок з поліклінікою точно нічого не станеться. "Ми загальмували цей процес. У понеділок будемо розбиратися. Насправді управління охорони здоров'я місту не підпорядковується. Я так зрозумів, це було рішення глави міського відділу охорони Карабаєва, але він зараз у відпустці, його немає в Києві, тому зустріч призначена на понеділок". Разом з тим Радуцький підкреслив, що мова не йшла про закриття поліклініки, мова про переведення частини кабінетів в іншу поліклініку (на вулицю Петра Запорожця), частини - в амбулаторію сімейної медицини. Інші подробиці повідомлять у понеділок.

Депутат Київради Роман Головня, який входить до постійної комісії з питань охорони здоров'я, сказав LB.ua, що йому нічого не відомо про рішення закривати поліклініку. Але таке рішення, за його словами, в будь-якому разі незаконне, оскільки в Україні наразі діє Закон про мораторій на закриття і реорганізацію медустанов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коаліційна угода передбачає скасування цього мораторію. Тим не менш, наразі мораторій чинний.

Разом з тим, рішення про реорганізацію цієї поліклініки ухвалила ще у 2012 році минула влада і підписала Галина Герега. Була навіть створена спеціальна комісія з її реорганізації.Чи пов'язано те, що відбувається зараз, із тим рішенням - незрозуміло, як і те, чому реорганізація проводиться у святкові дні, поки відповідальний чиновник у від'їзді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram