ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Прокуратура порушила справу через отруєння водою в Бортничах

Медична допомога знадобилася 104 дітям і 24 дорослим

Прокуратура порушила справу через отруєння водою в Бортничах

За фактом отруєння питною водою жителів столичного мікрорайону Бортничі відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Прокуратура Дарницького району Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом отруєння питною водою 130 мешканців столичного мікрорайону Бортничі.

"З 8 по 16 січня до лікарів звернулися 130 осіб із симптомами гострої кишкової інфекції, з них 67 - діти", - сказано в повідомленні.

За даними Міністерства охорони здоров'я, станом на 17:00 15 січня по медичну допомогу звернулися 128 осіб, з них 104 дитини, у яких виявили гостру кишкову інфекцію.

За даними Головного управління санітарно-епідеміологічної служби, у водопровід потрапила кишкова інфекція. Зараз тривають бактеріологічні дослідження - співробітники СЕС установлюють, що саме стало причиною отруєння води.

Нагадаємо, перші постраждалі від отруєння водою в Бортничах потрапили в лікарню в понеділок, 12 січня. Заражене джерело відключили від системи водопостачання, але мешканців району просять спускати воду перед використанням її для приготування їжі. Ба більше, влада пообіцяла не виставляти населенню рахунки за воду в січні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram