ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

10 тисяч одиниць кровоспинних препаратів для мобілізованих куплять волонтери

Міністерство оборони покриє 80% витрат на індивідуальні аптечки для військових

 10 тисяч одиниць кровоспинних препаратів для мобілізованих куплять волонтери
Волонтеры на пресс-конференции
Фото: Нелли Вернер

Усіх бійців, яких призвали в рамках 4-ї хвилі мобілізації, буде забезпечено індивідуальними аптечками. Про це повідомив координатор "Народного проекту" Давид Арахамія на спільній прес-конференції волонтерів у Києві.

За його словами, в рамках проекту "Волонтерський десант" волонтери з різних груп пішли працювати в Міноборони і, зокрема, у військово-медичний департамент. Результатом їх роботи стало ухвалення документа "Концепція тактичної медицини".

"Тепер на законодавчому рівні кожен боєць мусить мати індивідуальну аптечку, які ми з такими трудами з-за кордону весь час постачаємо", - сказав Арахамія.

У першому етапі 4 хвилі мобілізації, який стартував 20 січня, планується призвати близько 20 тисяч осіб. Тому 10 тисяч аптечок вже будуть потрібні протягом перших двох тижнів, зазначив волонтер.

"Ми спільно вирішили відкрити проект. Міноборони може покрити 80% цих витрат: купити підсумки, ліки, ножиці. Проте законодавчо ми не підійшли до того, щоб купувати кровоспинні засоби", - сказав Арахамія.

Він повідомив, що волонтери відкрили спільний проект збору коштів на купівлю 10 тисяч одиниць кровоспинного, яке покладуть в аптечки індивідуально і роздадуть мобілізованим бійцям цієї хвилі.

За словами Арахамії, міністр охорони здоров'я особисто пообіцяв волонтерам зробити "максимально все, що від нього залежить, щодо прискорення процесу сертифікації цих коштів в Україні, щоб мати можливість їх за бюджетні гроші закуповувати".

Реквізити збору коштів на медикаменти буде оприлюднено пізніше.

Як повідомлялося, волонтери незабаром опублікують список амуніції, яка є або найближчим часом з'явиться на складах Міністерства оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram