ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ГПУ вимагає притягнути до відповідальності заступницю голови МОЗ

Олександра Павленко досі зареєстрована як приватний підприємець.

ГПУ вимагає притягнути до відповідальності заступницю голови МОЗ
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура України звернулася до Міністерства охорони здоров'я з вимогою вжити відповідних заходів для запобігання і протидії корупції щодо першої заступниці міністра охорони здоров'я Олександри Павленко.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

Обіймаючи посаду першої заступниці міністра охорони здоров'я, Павленко також має дозвіл займатися адвокатською діяльністю - дію відповідного свідоцтва станом на 6 березня цього року не призупинено і не припинено. У прокуратурі наголосили, що це суперечить вимогам українського законодавства.

"Це суперечить вимогам українського законодавства, яке передбачає певні обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а саме - заборонено іншу оплачувану (крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики в спорті) або підприємницьку діяльність, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України", - йдеться в повідомленні.

МОЗ має проінформувати Генпрокуратуру про вжиті заходи до 20 березня.

Нагадаємо, Олександру Павленко призначили першим заступником міністра охорони здоров'я в грудні 2014 року. Згідно з офіційною інформацією, її дібрала на цю посаду рекрутингова фірма. Павленко представляла в ЦВК Сергія Тігіпка і Наталію Королевську, а також балотувалася до парламенту в мажоритарці від Блоку Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram