ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київський військовий госпіталь отримав статус національного

Президент подякував медикам за допомогу українським військовим.

Київський військовий госпіталь отримав статус національного
Фото: mitropolia.kiev.ua

Головний військовий клінічний госпіталь, якому сьогодні виповнилося 260 років, отримав статус національного. Про це повідомила прес-служба президента Петра Порошенка, який відвідав медзаклад.

Голова держави привітав військових і медичних працівників цього найстарішого державного медичного закладу України. Президент зазначив, що в госпіталі лікувалися ще поранені у війні 1812 року, яку російські історики назвали вітчизняною. "Тепер у нас йде перша, і мені дуже хотілося б вірити, що остання наша Вітчизняна війна, де Україна і український народ захищають свою незалежність, суверенітет, територіальну цілісність, свободу, демократію і саме своє існування", - наголосив Порошенко.

Президент повідомив, що підписав указ про присвоєння госпіталю статусу національного. Відтепер його назва - Національний військово-медичний клінічний центр. "Це - справжня нагорода одному з найкращих медичних колективів України", - підкреслив Порошенко. Такий статус заклад отримав на честь його досягнень і провідної ролі в лікуванні поранених військовослужбовців - захисників України. "Бажаю, щоб ви надалі залишалися такими самими висококласними фахівцями своєї справи, якими є зараз, і мали гідну оцінку своєї праці і від держави, і від своїх пацієнтів. Адже немає нічого більш гідного і ціннішого за життя, особливо коли вона дарується людині, яка стоїть на захисті й в обороні рідної Вітчизни", - сказав президент.

Глава держави зазначив, що лікарі військового госпіталю допомогли 5,5 тис. українських військових. "Це ви зробили тисячі складних операцій, це ви врятували сотні життів українських героїв", - наголосив президент. Зокрема в цьому закладі лікувалися герої України полковник Ігор Гордійчук та майор Олександр Петраковський, більш ніж 20 кавалерів державних орденів "За мужність", Богдана Хмельницького, знамениті "кіборги".

Понад 100 співробітників медичного закладу виконували свої обов'язки в зоні проведення антитерористичної операції і в польових умовах врятували сотні життів. Медики госпіталю надають професійну допомогу колегам у Харківському, Дніпропетровському військових госпіталях і районах Луганської та Донецької областей.

Президент відзначив провідну роль закладу у впровадженні сучасних технологій у медичну сферу. "Київський госпіталь став локомотивом реформи військової медицини, яку проводить Міністерство оборони, - сказав глава держави, - це вже справжня медицина XXI століття". У закладі здійснюють проектні роботи зі створення централізованої медичної інформаційної системи, яка об'єднає всі дані лікувальних установ, починаючи з лікарень, розташованих у зоні АТО. "Її впровадження дозволить у будь-який момент розуміти стан і потреби наших поранених, усіх військовослужбовців", - додав голова держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram