ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Біонічні протези рук встановлюватимуть в Україні з наступного року

Мінсоцполітики обіцяє, що ампутантам більше не доведеться їздити в Європу для встановлення електронних рук.

Біонічні протези рук встановлюватимуть в Україні з наступного року
Фото: Надано автором

Українські протезисти почнуть встановлювати учасникам АТО біонічні протези рук за технологією Bebionic і Touchbionic, які дозволяють індивідуально налаштовувати принцип роботи кисті і порядок спрацьовування захоплень, з початку наступного року. Про це повідомив на прес-конференції перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, передає "УНІАН".

"За нашими прогнозами, це буде відбуватися з початку наступного року масово", - відповів він на питання про те, коли учасники АТО будуть забезпечуватися такими протезами в Україні.

За словами Шевченка, українські фахівці вже пройшли необхідне навчання. Технології почнуть застосовуватися в Україні після досліджень в Інституті протезування та протезобудування.

Чиновник зазначив, що поки що бійці АТО отримують допомогу в протезуванні за кордоном. Ця програма фінансується за рахунок держави. У бюджеті на неї передбачено 150 млн грн. В Україні реалізація програми можлива за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

Як повідомлялося, Кабмін подвоїв розмір граничної допомоги учасникам АТО на протезування за кордоном - до 1800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2 млн 196 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram