ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ відправляє вакцину від поліомієліту в регіони

Квіташвілі вважає ситуацію з вакцинацією в Україні плачевною.

МОЗ відправляє вакцину від поліомієліту в регіони
Фото: dyvys.in

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі повідомив, що вже наступного тижня вакцину проти поліомієліту доставлять у регіони.

"Шістсот тисяч доз вакцини є на складах Укрвакцини... Наступного тижня вони будуть доставлені на місця", - сказав міністр на брифінгу в середу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він наголосив, що це перша партія вакцини з Канади, закуплена на гроші ЮНІСЕФ. За словами міністра, в жовтні закуплять ще стільки само доз. Тож загальна кількість доз становитиме 1,2 млн.

"Цього вистачить покрити всю потребу у вакцинах до кінця року", - сказав Квіташвілі.

Він зазначив, що ситуація з вакцинацією в Україні є плачевною. "Торік рівень покриття вакцинацією був 49%, а цього року - 15, і це не тому, що немає вакцини, а тому, що над цим просто ніхто не працював нормально. Цим питанням попередня влада взагалі не займалася", - сказав міністр.

Нагадаємо, напередодні Квіташвілі заявив, що є два підтверджені випадки поліомієліту - у двох різних районах Закарпаття. Захворіли не щеплені діти віком 4 роки (Рахівський район) і 10 місяців (Тячівський район). Випадки не пов'язані між собою.

Докладно про спалах поліомієліту в Україні читайте у статті Вікторії Герасимчук "Поліомієліт в Україні: куди бігти і що робити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram