ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Дітей вакцинуватимуть від поліомієліту безкоштовно

Наразі на складах "Укрвакцини" знаходиться 600 тис інактивованої вакцини

Дітей вакцинуватимуть від поліомієліту безкоштовно
Фото: EPA/UPG

Дітей збираються вакцинувати від поліомієліту незалежно від імунізаційного статусу безкоштовно.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегинець, інформує прес-служба МОЗ.

"Дітей вакцинуватимуть незалежно від імунізаційного статусу безкоштовно. Ми докладатимемо максимум зусиль, щоб за допомогою наших міжнародних партнерів про необхідність цієї імунізації знали якомога ширше", - сказав Перегинець.

При цьому зазначено, що Міністерство охорони здоров'я має намір перерозподілити і направити вакцини від поліомієліту в регіони протягом одного-півтора тижня.

"Наразі на складах підприємства "Укрвакцина" МОЗ знаходиться 600 тис інактивованої і 1,1 млн доз оральної полівакцини, які розподілять і направлять у регіони протягом найближчих одного-півтора тижня", - йдеться у повідомленні.

Також заступник міністра нагадав, що загальна кількість гуманітарної допомоги, яку Україна має отримати, становить 3,7 млн доз оральної вакцини проти поліомієліту та 1,1 млн доз інактивованої поліовакцини.

За його словами, у регіонах України ще є в наявності залишки вакцини проти поліомієліту - приблизно 60 тис доз, з них майже 2 тис - в Закарпатті.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про два підтверджені випадки поліомієліту - у двох різних районах Закарпаття. Захворіли нещеплені діти 4 років (Рахівський район) і 10 місяців (Тячівський район). Випадки не пов'язані між собою. Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила спалах захворювання в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram