ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ планує вакцинувати дітей від поліомієліту протягом трьох турів

Імунізація повинна покрити 95% дітей.

Міністерство охорони здоров'я України планує провести три раунди імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для всіх дітей віком до шести років незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець на прес-конференції в Києві, повідомили в прес-службі МОЗ.

За словами Перегінця, в третьому раунді заплановано імунізувати дітей до 10 років.

"На сьогодні не виявлено нових випадків поліомієліту в Україні, однак ситуація залишається небезпечною... кількість мутацій вірусу, який виявили в дітей у Закарпатській області, показує, що цей вірус міг циркулювати в Україні протягом останніх двох років і через низький рівень імунізації від поліомієліту", - зазначив заступник голови МОЗ.

Чиновник підкреслив, що МОЗ має вжити оперативних заходів.

Як зазначив Перегінець, перший раунд буде проводитися поетапно: із Закарпатської області та прилеглих до неї Львівської, Івано-Франківської областей, а тоді протягом двох тижнів має бути охоплена вся Україна, при цьому імунізація повинна покрити 95% дітей.

За словами заступника голови МОЗ, вакцину отримають усі регіональні управління охорони здоров'я.

Нагадаємо, вакцинація проти поліомієліту буде безкоштовною. 1 вересня стало відомо про два підтверджені випадки поліомієліту у двох різних районах Закарпаття. Захворіли нещеплені діти віком 4 роки і 10 місяців.

Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила спалах захворювання в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram