ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні стартує перший раунд вакцинації проти поліомієліту

Тритурова імунізація починається у відповідь на спалах поліомієліту на Закарпатті.

В Україні стартує перший раунд вакцинації проти поліомієліту
Фото: www.vitaminov.net

В Україні стартує перший тур додаткової імунізації проти поліомієліту.

Про це оголосили під час розширеної селекторної наради Міністерства охорони здоров'я України з керівниками регіональних управлінь охорони здоров'я, повідомили в прес-службі МОЗ.

Як наголошується, додаткова тритурова імунізація починається у відповідь на спалах поліомієліту, який був зафіксований в Україні та підтверджений ВООЗ і Центром контролю і профілактики захворюваності США - найбільшими світовими організаціями, що ведуть нагляд за поліомієлітом.

Відповідний наказ голови МОЗ №671 "Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров'я України з імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік" підписаний 9 жовтня.

Як повідомляється, МОЗ розробило інформаційний лист для регіональних підрозділів з питань охорони здоров'я з рекомендаціями щодо проведення додаткової імунізації.

За даними МОЗ, на сьогодні в регіони розвезено 1,1 млн доз ІПВ і 2,2 млн доз ОПВ, яка прибула в Україну в жовтні. Ці вакцини розподіляють серед закладів охорони здоров'я, де проводитиметься додаткова імунізація.

Вакцинація дітей проти поліомієліту буде безкоштовною.

Нагадаємо, на початку вересня Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила спалах поліомієліту в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram