ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ домовилося з ПРООН про закупівлю ліків

В Україну доставлять препарати на лікування та діагностику туберкульозу, ВІЛ-СНІДу, дитячої гемофілії, гепатиту "В" і "С".

МОЗ домовилося з ПРООН про закупівлю ліків
Фото: dyvys.in

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі підписав договір з ПРООН про постачання ліків в Україну на суму 620 млн грн за державними програмами.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ України.

Зазначається, що за договором в Україну поставлять препарати, зокрема, на лікування та діагностику туберкульозу, ВІЛ-СНІДу, дитячої гемофілії, а також гепатиту "В" і "С".

Згідно з документом, оплату за ним буде здійснено до 15 листопада. Всі кошти буде перераховано міжнародній організації ПРООН в національній валюті.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада прийняла закон про державні закупівлі ліків через міжнародні організації.

Нині планується, що через міжнародні організації будуть закуповуватися препарати за чотирма нацпрограмами - програма імунізації, лікування туберкульозу, лікування ВІЛ і лікування гепатитів, водночас цей перелік може бути розширений з урахуванням можливостей міжнародних організацій.

Також 9 квітня Верховна Рада прийняла закон, за яким від ПДВ звільняються лікарські засоби і медичні вироби, що купуються міжнародними спеціалізованими організаціями в рамках державного фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram