ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Новим головою ДЕЦ, який відповідає за реєстрацію ліків, стала Тетяна Талаєва (оновлено)

До цього Талаєва виконувала обов'язки гендиректора ДЕЦ.

Конкурсна комісія обрала новим генеральним директором Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров'я, який займається реєстрацією лікарських засобів, а також клінічними випробуваннями медпрепаратів, в.о. ДЕЦ Тетяну Талаєву.

Конкурс проводили у закритому режимі: не було оприлюднено ні повного списку претендентів на посаду, ні складу конкурсної комісії.

Аналогічний конкурс уже проводило МОЗ у серпні - тоді переміг Іван Бавикін. У ЗМІ здійнялася хвиля обурення, переможця конкурсу звинувачували у зв'язку з нардепом і власником заводу "Дарниця" Глібом Загорієм (Бавикін був його помічником).

Крім того, незабаром після обрання Бавикіна через суд поновилася на посаді попередня директор - Олена Нагорна. Але через деякий час під тиском написала заяву про звільнення. МОЗ призначило конкурс знову. Спроба провести його 19 листопада зірвалася через відсутність кворуму членів конкурсної комісії.

Бавикін знову братив участь у конкурсі. Також одним із фаворитів був Сергій Дубовицький, колишній директор Департаменту організації держконтролю якості лікарських засобів Держінспекції з контролю за якістю лікарських засобів МОЗ.

 

Представники громадських організацій написали листи керівництву МОЗ з проханням включити їх до складу конкурсної комісії. Зокрема листи написали представники Асоціації представників міжнародних фармвиробників AIPM Ukraine, Американської торгової палати в Україні, Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості та Асоціації "Виробники ліків України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram