ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Дніпропетровська область заощадила 15 млн гривень на закупівлі ліків

Медикаменти на Prozorro на 17-18% дешевші, ніж граничні ціни МОЗ

Департамент охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА заощадив 15 млн гривень на закупівлю ліків за останні чотири місяці, заявив голова регіону Валентин Резніченко.

За його словами, це відбулося завдяки переходу на електронні закупівлі в системі Prozorro. Завдяки онлайновим торгам і живій конкуренції виробників Дніпропетровщина купує медикаменти в середньому на 17-18% дешевше за граничні ціни.

"Новий підхід до проведення тендерів та електронні дотендерні закупівлі у Prozorro - це шанс для вітчизняних виробників і постачальників вийти на багатомільярдний ринок. Для держструктур - це можливість вибирати високоякісні товари за вигідною ціною. Завдання президента України Петра Порошенка про відкритість і прозорість влади виконується. Ми не тільки розумно витрачаємо бюджетні кошти, а й заощаджуємо за допомогою природної конкуренції", - цитує голову області прес-служба ОДА.

За вигідною ціною також купують медичне обладнання. Зокрема Обласна дитяча лікарня та Дніпропетровська лікарня №9 отримали томографи вартістю 11 млн грн. На кожному з них обласний бюджет заощадив по 10%, або 3 млн грн. Загалом цьогоріч придбають 46 одиниць сучасного медобладнання. На це з обласного бюджету виділять 129 млн грн.

"Ми реалізуємо реформи, незважаючи на те, що система пручається. Насамперед бажання працювати по-новому має бути в держслужбовців. Нам потрібні люди із системним баченням і новим підходом до справи. Тому ми провели необхідні кадрові зміни, в тому числі і в обласному департаменті охорони здоров'я", - додав Резніченко.

Нагадаємо, через ProZorro укладають угоди до 200 тис. грн на товари і послуги, до 1,5 млн грн - на роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram