ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ виявило порушення в роботі ректора медуніверситету імені Богомольця Амосової (оновлено)

Катерину Амосову відсторонили від роботи в жовтні

МОЗ виявило порушення в роботі ректора медуніверситету імені Богомольця Амосової (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Комісія МОЗ оприлюднила результати перевірки в Національному медичному університеті ім. Богомольця.

У результаті перевірки виявлено безліч порушень в організації діяльності університету, в тому числі й досить серйозні. Наприклад, завищення вартості проведення ремонту асфальтного покриття на території університету на суму 306,74 тис.грн. 

Як випливає з Акта проведення комплексної перевірки, оприлюдненому на сайті МОЗ, комісія пропонує розірвати контракт з ректором Катериною Амосовою у разі, якщо порушення в діяльності університету не виправлять.

"Міністерству охорони здоров'я, враховуючи результати комплексної перевірки, розглянути питання про розірвання контракту укладеного Міністерством охорони здоров'я з Амосовою [...] у разі забезпечення усунення виявлених порушень, недоліків і ризиків у діяльності Національного медичного університету імені О. Богомольця", - йдеться в документі.

Крім того, як випливає з результатів перевірки, громадську раду при університеті очолює завідувач кафедри хірургії №4 Володимир Мішалов, який є чоловіком ректора, що суперечить закону "Про протидію корупції".

Також в акті пропонується управлінське рішення щодо подальшого перебування на посаді першого проректора з науково-педагогічної роботи Ярослава Цехмістера та проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, доктора сільськогосподарських наук Олександра Никитюка.

Також акт пропонує забезпечити повернення до державного бюджету безпідставно виплачених проректору Нікітюку за почесне звання, вчене звання та за науковий ступінь 32717,68 гривень.

Нагадаємо, Катерина Амосова очолила Національний медичний університет ім. Богомольця на хвилі студентських протестів проти попереднього ректора - викрили в корупції. Наприкінці лютого 2014 року Амосову призначили в.о. ректора, а 14 червня її обрав на цю посаду колектив університету.

5 жовтня 2015 року міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі доручив провести комплексну перевірку університету. На час перевірки Амосову відсторонили від роботи, а в.о. ректора призначили завідувача кафедри нейрохірургії Віталія Цимбалюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram