ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні починають третій раунд вакцинації від поліомієліту

Вакцину закупив Євросоюз.

В Україні починають третій раунд вакцинації від поліомієліту
Фото: stoppolio.in.ua

Міністерство охорони здоров'я розпочинає третій раунд вакцинації проти поліомієліту.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, Європейська комісія виділила 900 тисяч євро для придбання 4,5 тис. доз оральної полівакцини для проведення третього раунду.

Представництво ЄС в Україні у своєму Фейсбуці повідомляє іншу цифру. "Європейський Союз надає 1,255 млн євро", - сказано в повідомленні. Вакцини, які фінансуються Європейським Союзом, були доставлені в перший тиждень січня в рамках підготовки до останньої вакцинації.

МОЗ пише, що всі області країни вже отримали вакцину і готові почати третій раунд. За планом, кожна дитина від 2 місяців до 10 років в Україні має бути вакцинована проти поліомієліту. Вакцину дають безкоштовно.

Протягом перших двох раундів імунізації проти поліомієліту вакцинувалися діти від двох місяців до шести років.

Третій раунд охопити всіх дітей до 10 років. У першому раунді, який проходив з 19 жовтня по 9 листопада, вдалося вакцинувати приблизно 65% дітей. У другому (30 листопада - 18 грудня) цей показник виріс до 75%.

Заплановано, що третій раунд вакцинації триватиме два тижні, але судячи з епідситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ в країні, його тривалість може бути продовжена, повідомляють у МОЗ. Втім, там підкреслюють, що епідемія грипу та ГРВІ не є протипоказанням для вакцинації.

Вакцинація проводиться у співпраці з ЮНІСЕФ та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Фінансування здійснюється через Службу ЄС з гуманітарної допомоги та цивільного захисту. Наприкінці серпня минулого року ВООЗ підтвердила перші випадки поліомієліту в Україні – першого спалаху деструктивної дитячої хвороби в Європі з 2010 року. ЄС та інші міжнародні донори надали допомогу Україні для розгортання потужної кампанії вакцинації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram