ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Донецькій області від пневмонії померли 22 людини

Рівень епідемічного порогу перевищено в 1,8 разу

У Донецькій області від пневмонії померли 22 людини
Фото: http://kh.vgorode.ua

У Донецькій області, де, як і у Рівненській, констатували епідемію грипу, від початку року від пневмонії з підозрою на вірусну етіологію померло 22 людини.

Про це повідомляється на сайті обладміністрації.

Згідно з результатами вірусологічного дослідження у померлих у чотирьох випадках виділено вірус грипу типу А, в тому числі у трьох - H1N1. Лабораторні дослідження тривають.

Усі померлі не мали щеплень, отримували антибактеріальну терапію, але стан при надходженні до стаціонару був украй важким у зв'язку з пізнім зверненням та проведенням неадекватного самолікування вдома.

Показник захворюваності на 10 тис. населення становить 110,5, що на 23,6% вище, ніж минулого тижня, і перевищує рівень епідемічного порогу в 1,8 разу.

Тим часом у Києві число померлих від грипу сягнуло дев'яти, повідомив Українські Новини начальник столичної СЕС Олег Рубан. На вихідних померли дві людини. Смерть настала через ускладнення у вигляді пневмонії.

Станом на 21 січня в Одеській області було підтверджено 26 випадків смерті від грипу, повідомляла начальник відділу епідмоніторингу ГУ Держсанепідслужби в Одеській області Людмила Красницька. 18 людей померли в Одесі, а решта - за межами обласного центру, інформує видання "Репортер".

Нагадаємо, за офіційними даними МОЗ, кількість померлих від грипу в Україні сягнула 72 осіб за період з кінця осені по 22 січня.

В Україні з грудня лютує так званий свинячий грип - А(H1N1), яким українці вже хворіли в епідсезон 2009-2010 років. За даними офіційного сайту МОЗ України, за п'ять місяців епідемічного підйому з 29.10.2009 р. по 28.03.2010 р. на грип та ГРЗ в Україні захворіло 6355402 особи, з яких 1 127 осіб померло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram