ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ оголосило епідемію грипу в Україні

Загалом у країні хворіли чи хворіють 2,6 млн осіб

МОЗ оголосило епідемію грипу в Україні
Фото: Макс Левин

Станом на вівторок через захворювання на грип від початку епідемічного сезону 2015-2016 років в Україні померли 83 людини.

Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"На сьогодні в нас є 83 підтверджені летальні випадки. Загалом по країні на вірус грипу хворіє і хворіло 2,6 млн наших співвітчизників", - повідомив він.

Квіташвілі повідомив, що в країні дійсно є епідемія грипу, однак летальні результати є причиною пізнього звернення по меддопомогу.

"На сьогодні у 18 областях епідемічний поріг перевищено, з них в 11 - на 50%... У країні є епідемія грипу", - сказав він, зазначивши, що найвищий рівень захворюваності був зареєстрований у Рівненській області, найнижчий - у Закарпатській.

Не перевищено епідемпоріг у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській і Харківській областях.

"У Житомирській, Хмельницькій, Чернігівській, Черкаській, Херсонській і Запорізькій областях епідпоріг перевищено на 50%", - повідомив Квіташвілі. А в Києві, Луцьку, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Сумах, Полтаві, Кіровограді, Дніпропетровську, Донецьку та Луганську - більш ніж на 50%, зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше епідемію грипу зафіксували в трьох областях України - Донецькій, Рівненській і Житомирській. У дев'ятьох районах Харківської області було перевищено епідемічний поріг захворюваності. Також СЕС прогнозувала епідемію в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram