ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Київській області оголосили надзвичайну ситуацію через грип

Епідеміологічний поріг перевищено на 87,8%

У Київській області оголосили надзвичайну ситуацію через грип
Фото: Макс Левин

У Київській області оголошено надзвичайну ситуацію у зв'язку з епідемією грипу та ГРВІ.

Про це повідомили в прес-службі Київської обласної міської адміністрації.

"У зв'язку з перевищенням порогового рівня захворювання людей на грип та ГРВІ в 1,5 рази більше одного тижня в Баришівському, Богуславському, Білоцерківському, Іванківському, Ставищанському, Таращанському, Києво-Святошинському, Макарівському, Обухівському, Переяслав-Хмельницькому, Миронівському, Яготинському районах області та в місті Біла Церква, в Київському регіоні оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня", - йдеться в повідомленні.

Перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе додав, що ситуація залишається складною через потепління, оскільки у відлигу віруси починають поширюватися швидше, ніж у мороз.

"У зв'язку з цим епідемічна ситуація в Київській області була оголошена як надзвичайна. Всім районним адміністраціям та міськвиконкомам доручено мінімізувати проведення будь-яких культурно-масових заходів, забезпечити ліками, дезінфекційними засобами реактивами місцеві лікарні та лабораторії, а також виділити додатковий автотранспорт для центрів первинної медичної допомоги", - сказав Парцхаладзе.

За даними департаменту охорони здоров'я Київської ОДА, кількість хворих на грип та ГРВІ в порівнянні з попереднім тижнем зросла на 23%, а епідеміологічний поріг перевищено на 87,8%.

Нагадаємо, за останніми даними МОЗ, з початку епідемічного сезону в Україні від грипу померла 171 людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram