ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Карантин у київських школах скасували (оновлено)

У столиці знижується захворюваність на грип

Карантин у київських школах скасували (оновлено)
92-ая школа
Фото: Артем Атаманюк

Санітарно-епідеміологічна служба Києва рекомендує Київміськадміністрації відновити навчальний процес у школах з 8 лютого. КМДА рекомендації послухалася і скасувала карантин з понеділка.

Таке рішення київська влада ухвалила у зв'язку зі зниженням рівня захворюваності на грип та ГРВІ на 20,6% порівняно з аналогічним періодом попереднього тижня, в тому числі серед дітей до 17 років на 17,9% і серед школярів - на 21,2%.

Одночасно з відновленням навчального процесу у школах посилять заходи щодо раннього виявлення дітей і співробітників з ознаками захворювання на грип та ГРВІ, дотримання повітряно-теплового режиму, регулярного провітрювання, а також проведення вологого прибирання із застосуванням дезінфікуючих засобів.

Головам районів доручено забезпечити медичний супровід навчального процесу у школах.

За даними на офіційному сайті київської СЕС, показник захворюваності на грип у столиці Зараз перевищує епідемічний поріг на 13,08%. На 10 тисяч населення хворіють 125 осіб.

За 1-3 лютого зареєстровано 17 720 хворих, що на 20,6% нижче за аналогічний період попереднього тижня. Зниження захворюваності відбулося серед всіх вікових груп населення (дорослі - 22,6%, діти - 17,9%). Школярі складають 13,2% від усіх хворих.

Від початку епідсезону від ускладнень грипу померло 37 киян.

Нагадаємо, київські школи закрили на карантин з 16 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram