ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні від грипу померли 289 осіб

Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області

В Україні від грипу померли 289 осіб
Фото: Макс Левин

Від початку епідемічного сезону в Україні від грипу і його ускладнень загинули 289 осіб.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони здоров'я.

"Від початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 289 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу, з них 4 дитини у віці до 17 років і 2 вагітні жінки", - йдеться в повідомленні.

Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області - 40, Києві - 33, у Черкаській області - 20, Донецькій - 19, Львівській - 18. У МОЗ зазначають, що по медичну допомогу зверталася лише третя частина померлих, жоден із них також не мав щеплень від грипу.

Загалом від початку сезону в Україні зареєстровано 3,7 млн хворих на грип та ГРВІ (61% з яких - діти у віці до 17 років), а перехворіло - 9,5% населення. Найвищий показник захворюваності відзначається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіли відповідно 15,9% і 13,4% населення. Найнижча захворюваність - у Закарпатській (6,3%) і Харківській областях (3,9%).

Від початку епідсезону ушпиталено 160 тис. осіб, з яких 65% - діти до 17 років. Вакциновано від початку сезону 126,517 тис. осіб, з яких діти - 21%.

Нагадаємо, станом на 15 лютого тільки у трьох областях України епідпоріг захворюваності на грип залишається перевищеним. Минулого тижня таких регіонів було 15.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram