ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ визначилося з новим директором "Укрмедпроектбуду"

Призначення відбудеться після узгодження з КМДА.

МОЗ визначилося з новим директором "Укрмедпроектбуду"
Новый корпус Охматдета
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я визначилося з новим директором держпідприємства "Укрмедпроектбуд" (балансоутримувач будівництва "Охматдиту"). Ним стане Дмитро Шутовський.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, Шутовського вибрали на дворівневому конкурсі. Спочатку в п'ятницю, 26 лютого, заслухали конкурсні пропозиції всіх восьми претендентів. За підсумками засідання конкурсної комісії відібрали двох кандидатів, співбесіда з якими відбулася 29 лютого.

Після проведення конкурсу МОЗ, відповідно до чинного законодавства, має узгодити кандидатуру Шутовського з керівництвом Київської міськдержадміністрації. Відповідне клопотання відправлять голові міськдержадміністрації Віталієві Кличку, після чого голова МОЗ підпише відповідний наказ про призначення.

Нагадаємо, попередню директорку ДП "Укрмедпроектбуд" Ірину Коваль звільнили у зв'язку з порушенням умов контракту.

Це сталося після того, як "Укрмедпроектбуд" потрапив у центр скандалу із виплатою майже 80 млн гривень колишньому генеральному підряднику будівництва нового корпусу "Охматдиту" компанії "Укрпрофмед", яку пов'язують із сім'єю екс-президента Віктора Януковича. За словами голови опікунської ради "Охматдиту", нардепа Оксани Корчинської, виплата відбулася таємно і з порушенням зобов'язань не погашати жодних боргів попереднім забудовникам до травня 2017 року.

У зв'язку із цим СБУ і Держфінінспекція заблокували гроші на рахунках ДП "Укрмедпроектбуд" і ТОВ "Укрпрофмед" на час проведення розслідування та звільнили винуватих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram