ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін спростив реєстрацію сертифікованих на Заході ліків

Медикаменти перевірятимуть у скорочений термін

Кабмін спростив реєстрацію сертифікованих на Заході ліків

Уряд на засіданні в середу спростив механізм реєстрації ліків.

"Щойно ухвалене рішення Кабміну стосується лікарських засобів, які вже пройшли сертифікацію в США, країнах ЄС, Швейцарії, Японії, Канаді, Австралії. Ми довіряємо експертизі цих країн, і немає потреби робити довготривалу експертизу в Україні", - написав прем'єр Володимир Гройсман у фейсбуці.

Уряд також доручив скоротити термін експертизи лікарських засобів, переглянути ліміти контрактів, а також вимоги до упаковки ліків з метою їхнього здешевлення для українців.

Крім того, Гройсман на засіданні Кабміну ініціював конкурс на посаду керівника Державного експертного центру МОЗ.

Нагадаємо, через погано продуманий перехід на міжнародні закупівлі лікарських препаратів в Україні виник дефіцит цілої низки життєво необхідних вакцин. Неможливо дістати БЦЖ, вакцину від коклюшу, дифтерії та правця, вакцину від сказу. ЮНІСЕФ, який має закупити для України нові вакцини, готовий почати поставки, але проблема в тому, що з усього списку вакцин, які вони можуть привезти, тільки три зареєстровані в Україні.

Проблему можна вирішити, наказавши Державному експертному центру МОЗ швидше реєструвати ліки і вакцини. Судячи з усього, це Кабмін і зробив в середу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram