ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У національному класифікаторі професій з'являться три нові медичні позиції (документ)

Нововведення має полегшити реабілітацію інвалідів

МОЗ ініціювало внесення до Національного класифікатора професій трьох нових найменувань - "лікар фізичної і реабілітаційної медицини", "фізичний терапевт" та "ерготерапевт". Про це у відповідь на запит LB.ua повідомив заступник міністра соціальної політики з питань євроінтеграції Сергій Устименко.

Відповідний проект змін до класифікатора №5 буде найближчим часом передано на затвердження Міністерству економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, згідно з указом президента "Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю в Україні", кваліфікаційні характеристики професій ерготепевта та ергономіста, лікаря фізичної та реабілітаційної медицини, фізичного терапевта мали бути розроблені і затверджені до 1 квітня цього року. Також мали вжити заходів для початку навчання за цими спеціальностями.

Методи ерготерапії використовуються у лікуванні дітей, які страждають на дитячий церебральний параліч, а також інших пацієнтів із захворюваннями і травмами опорно-рухового апарату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram