ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Через бюрократичну тяганину МОЗ померла 8-річна дитина, що потребувала операції

Клініка готова була прийняти дівчину за гарантійним листом МОЗ.

Через бюрократичну тяганину МОЗ померла 8-річна дитина, що потребувала операції
Фото: depositphotos.com/Surabky

Через бюрократичну тяганину в Міністерстві охорони здоров'я загинула 8-річна дитина - дівчинку не змогли відправити на термінову операцію з пересадки серця в Індію.

Про це повідомляється в сюжеті "Вікна-новини" на телеканалі СТБ.

Діагноз 8-річної Юлі Сокольцової - дилятаційна кардіоміопатія. У дитини було збільшене серце і вона потребувала термінової пересадки органу.

Батьки Юлі і волонтери зібрали необхідні кошти, а лікарі готові були до проведення складної операції і чекали пацієнтку.

"Літак, який повинен був доставити дитину в Індію в кредит, теж був. Індійська клініка погодилася оперувати в борг. Не вистачало лише підтвердження МОЗ, що за все заплатять - гарантійного листа", - йдеться в сюжеті.

Волонтери повідомляють про ще один схожий випадок - на лікування маленького Максима Стасіва, який потребує пересадки кишечника, зібрано гроші і є домовленість з клінікою в Індії. Комісія МОЗ також прийняла позитивне рішення з цього питання, але надавати необхідні документи у відомстві не поспішають Волонтери та родичі дитини б'ють на сполох і просять допомоги.

Нагадаємо, сьогодні лікування за кордоном очікують 14 дітей, рішення щодо них було прийнято комісією 25 травня. Троє з них - 2006, 1998 і 2014 року народження - за життєвими показаннями повинні отримати закордонне лікування терміново, тобто в найближчі кілька тижнів. Однак, як стверджують волонтери, з моменту останнього засідання комісії жодна дитина не отримала гарантійного листа від Міністерства охорони здоров'я, без якого українських пацієнтів не приймають зарубіжні клініки. При цьому терміни надання такого листа в відомстві також не називаються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram